Mokassa sen salaisuus vaiko mahdollisuus

Mikä moka?

Muutkin mokaa!

Tai kenties ennakointi on vaurioitunut!

Sain mahdollisuuden ryhmässä yhdessä tutustua ja tutkia mokaamisen saloja ja kokemuksia. Mokaaminen parhaimmillaan on itsestä ja itsen oppimista, merkitys- ja motivaatiotekijöiden tiedostamista.

Kivulias tai hävettävä kokemus päästetään esiin ja se saa toisen näköisen vaatetuksen. Tämä vaatetus onkin aiempaa lempeämpi, hyväksyvämpi ja muuttunut voimaannuttavaksi tunteeksi.

Mikä mokasta tekee tai voi tehdä niin ylitsepääsemättömän?

Tai

Mitä kun mokalle nauraa muut ja mokailijaa ei naurata?

Olimme taannoin verkkovälitteisesti työnohjaajien alueellisessa illassa. Me työnohjaajat kokoonnumme säännöllisesti alueellisesti kuulemaan ja kertomaan kuulumisia sekä täydennyskouluttautumaan mielenkiintoisilla teemoilla.

Tarinateatteria improvisoiden verkkoväliteisesti.

Niin, äkkiseltään ajateltuna kenties arkipäivää, vai onko?

Aiheena verkkovälitteiseen tarinateatteriin tarjolla, olisiko työnohjaajan ikimuistoiset hetket; omat kömmähdykset eli mokat tai työelämän ilmiöt.

Niin, äkkiseltään ajateltuna kenties arkipäivää, vai onko?

Ikimuistoiset mokat, me rohkeat omien mokakokemusten jakajat ja näiden avulla tai kautta yhdessä meillä oli huikean upea oppimisen kokemus. Tätä oppimista täydentää ja tekee oppimisesta prosessin se, että tarinateatterin tarina tai sanoma jää kypsymään, muhimaan tai tekeytymään ja pikkuhiljaa sopivina paloina jatkumona evääksi arkeen nautittavaksi.

Tarinateatterin ohjaajan, näyttelijöiden ja musisoijan ammattitaito tilanteisiin heittäytymisellä osoitti suurta aitoutta ja lahjakkuutta joka jää ikimuistoiseksi kokemukseksi sekä itselle voimavaraksi ja työkalupakkiin työnohjaajana toimiessa.

Kiitollisena ja Kiittäen tästä ainutlaatuisesta kokemuksesta.

Lohdullista ja totta tai tarua:

Kaikki mokaa joskus.

Heureka, meille Kaikille on tarjolla mahdollisuus oppia!